Pages

Monday 5 December 2011

Christmas Market in Lincoln

...aneb Vanocni trhy v Lincolne.

Uprimne cekala jsem od toho vice. Lindz mi uz od pondeli rikala,ze se urcite musim vydat na trhy alespon podivat,ze jsou nejvetsi v Britanii,sjizdeji se sem lide z ruznych koutu zeme a i ze zahranici (pravda zaslechla jsem sem tam nemcinu a dokonce jsem slysela i cestinu,ale jsem ja to husa stydliva,takze jsem se k nikomu nehlasila,jako kdyz jsem v Poundlandu slysela uplne zretelne dve mlade zenske se bavit cesky...sla jsem jinam :D). Par stanku bylo nemeckych,nejake danske, jeden pan rikal,ze jsou z Rakouska...bylo to mezinarodni.. Ale atmosfera uplne na nic, nevim jestli to bylo tim pocasim, celej den prselo i jsem se rozmyslela jestli nakonec pojedu, zatazeno, no proste hnus velebnosti :/ ,nebo tim jak tam bylo strasne lidi, clovek se musel mackat a to ja nemam moc rada..K nekterym staneckum se stala i fronta,takze to jsem vzdala rovnou. Vanocni vyzdoba se mi tu take moc nelibi, vanocni stromecek pred katedralou je docela pekny, sice ne uplne z nejvetsich,ale husty a takovy roztomily :)
Trhy jsou okolo katedraly pak se tahnou k hradu a nejvetsi plocha je uvnitr hradniho nadvori, dale pak po Steep Hillu dolu az do samotneho centra Lincolnu. Trhy trvaji od 1.12. do 11.12...

Vychod byl na severozapadnim kridle hradu a za branami se naskytla podivana na obrovsky fair ground- neco jako nase pout, kolotoce, stanky s cukrovou vatou, dalsi stanky s oblecenim..Bylo tam obrovske ruske kolo na ktere jsem nesla kvuli tomu pocasi, nemam moc rada vysky a kdyz jsem videla a citila jak fouka vitr a kymaci temi kabinkami...ehm dekuji, zajedu si na nej zase na jare do Skegness.
Prosla jsem toho co nejvic slo, nakoupila nejake drobnosti a protoze jsem auto parkovala u Tesca,kde je stani zadarmo na 3 hodiny, pak pokuta £70 a nevim jak to hlidaji,tak jsem se nikde moc nezdrzovala..Vsechny parkoviste okolo centra uplne plna, v ulicich v blizkosti to same a v nekterych dokonce zakaz stani, takze se nedalo nic delat...Cesta  od Tesca ke katedrale trva kolem 15minut a porad po rovince,takze krasa.

Trhy bych urcite doporucila,ale za priznivejsiho pocasi a mozna kdyby snezilo bylo by to tez o necem jinem ;).

Na zaver snad uz jen fotky :)



















1 comment:

  1. Když prší, tak to vždycky zničí celou vánoční atmosféru :-/

    ReplyDelete