Pages

Sunday 6 October 2013

Dovolena v Minnesote Cervenec/July'13


Takze abych Vas neochudila o nasi skvelou rodinnou dovolenou, pokusime se tady neco strucne napsat a hlavne pridat fotky, protoze tech nikdy neni malo :)

Do Minnesoty, presne do Minneapolis, jsme odletali 3.cervence hoodne brzy rano. Byla to streda a vstavali jsme kolem pul 2 rano :/ nesnasim vstavani! Leteli jsme jen ja, Kate a holky. Keith zustal doma, protoze mel nejake schuzky a nejaka skoleni ohledne jeho kompostu...:D a farmareni. Leteli jsme za Kate-ino rodicema, kteri maji nadherny, utulny baracek primo u brehu jezera v Minnetonce. Kate odtamtud pochazi, takze kazdy rok v lete jedou na tyden/dva na navstevu...my jsme leteli jen na prodlouzeny vikend. V nedeli odpoledne jsme zase odletali zpet do Marylandu.


V Minnetonce jsme oslavili 4th of July neboli Den nezavislosti. Udelal se skvelej pruvod, neco jako u nas na prvniho Maje. Grilovalo se, pilo se, tancilo, roastovali se marshmallony a vecer byli ohnostroje. Vzdycky rada vidim Kate-ino rodice, Jo a Dennis jsou skvely :)

Abych nezapomnela, Danni mela svoji vlastni dospelackou sedacku v letadle! :) Kate ji koupila takovy popruhy/pasy co se pridelaji na sedadlo a je v tom zaksirovana jako na high chair a leti si :)) Let jsme vsichni prezili i zpatecni, dokonce jsme chytli dobre sedacky a velky prostor na nohy. Nemam rada,kdyz se mackam..jako jsem se mackala cestou z Las Vegas, ale to je na jinej clanek :D

Minnesota = nadherne pocasi, zadne humid, dychatelno, jezero nadherne ciste, krasne podminky pro koupani...:D

Na 4th of July jsme vyzdobili lampu pred barakem. Je to mistni zvyklost-tradice a pak maji jakoze soutez, ktera lampa v okoli je nejlepsi, nejlepe vzydobena, nejlepsi napad, nejvice sparkle a tak :) Nase lampa vyhrala prvni misto a dostali jsme kos plny jidla...mohli pridat nejake vino, nebo aspon pivo.. :D

Kazdy den dopoledne a pak po obede jsme se sli koupat, vyrazili na vyjizdky lodi, Kate sestra ma vlastni lodicku, takze jsme si vyjeli asi 3x tusim to bylo. Vyzkousela jsem si tubbing - kruh (mensi clun) je zaprazeny na lane za lodi a vy desite uvnitr a lod jede rychle a tahne Vas za sebou, jakmile jsou vlny, tak je to super, musite se drzet a hlavne nevypadnout, protoze to je docela problem, se pak za 1)neutopit, i kdyz mate zachrannou vestu a za 2) nalodit se zpet do cluny...my vetsinou doplavali zpet k lodi za kterou nas to tahlo, ta mela schudky:)

Predposledni den me Kate s jejim tatim vzali na projizdku a okouknuti Minneapolis. Videla jsem, kde Kate studovala, kam chodila do skoly, univerzitu, kde bydlela kdyz byla na koleji, zastavili jsme se v oblibene kavarne na zakusek. Projeli jsme skoro cele mesto, sice jsem vse videla jen z auto, ale uplne to stacilo :) Mesto je to jako kazde jine tady v US, vezaky a zase jen vezaky :D

Ted se pokochejte fotkami, zbytek je nekde na fb, prece jen uz je to pres 3mesice a omlouvam se, ze mi to trvalo tak dlouho....clanek za nic nestoji, ale tak aspon neco a potrebuju nejak keep update abych mohla a mela motivaci zase psat nejak pravidelne :)

Doufam, ze jste meli krasny vikend a ze se Vam v CR/UK otepli..tady je to silene :// Zacatek Rijna/October a horko jak v srpnu...Nemam rada horko a teple pocasi, takze se tesim az zacne trochu prset a tesim se na zimu :))


No comments:

Post a Comment